Ремонтираният корпус 1 на зала Плиска. За ремонта са вложени около 300 000 лв.

Кметът на Шумен Любомир Христов показа пред журналисти ремонтираната спортна зала „Плиска“, където за рехабилитация са вложени над 500 000 лв. от капиталовата програма на общината. „От построяването на залите преди 42 години не е правен такъв ремонт, извършвани са само частични кърпежи за не повече от 10 000 лв.“, подчерта Любомир Христов.

Кметът Любомир Христов показа пред журналисти ремонтираните зали

В корпус 1, който е за хандбал, баскетбол и волейбол, е извършен ремонт за около 300 000 лв. Сменен е целият покрив, отвън е подменена обшивката на сградата, ремонтирана е и част от водопроводната мрежа към залата. Общата ремонтирана площ – покривът и вътрешните помещения, е около 2000 квадратни метра, заяви кметът на Шумен.

Още 210 000 лв. са вложени за ремонт на съседната зала по гимнастика и фехтовка, където също е ремонтиран покривът и е подменен килимът на пода. Децата започват тренировки още утре, съобщи Любомир Христов.

Преди това в залите беше изградена вентилация и сградата беше газифицирана.

Залата за гимнастика и фехтовка.

Общината ще кандидатства пред министерството на младежта и спорта за цялостен ремонт на зала „Плиска“, съобщи кметът Христов. Предвижда се да се подмени цялата дограма, да се санира сградата, да се смени изцяло подовата настилка, да се подменят тротоарите наоколо и да се ремонтира електроинсталацията. Цялостният ремонт е за около 800 000 лв.

Сега, след частичния ремонт на корпус 1 и залата за гимнастика, неремонтирана остана само залата за борба. Тук също предстои да се направи ремонт и ще се опитаме да отделим средства през второто полугодие, обясни Любомир Христов. Той коментира, че досега основната цел е била да се направи ремонт на покрива, за да не се рушат залите. Ако не бяхме направили ремонта, нямаше да имаме и зала, подчерта градоначалникът.

В зала „Плиска“ в различни спортни клубове тренират около 2000 деца.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име