Лидерът на Да, България Христо Иванов представи в Шумен кандидатите на движението за евролистата в края на януари

В 00 ч. тази нощ започна гласуването за определяне на кандидатите на Да, България за изборите за Европарламент.  Движението ще излъчи своите кандидати чрез преки предварителни избори с електронно гласуване.  Право на участие в предварителния вот имат всички симпатизанти, които са се регистрирали в определения срок. Гласуването ще продължи до 24 ч. на 10 февруари, а резултатите ще бъдат обявени на 11 февруари, съобщиха от Да, България.

За вътрешните избори са номинирани 17 кандидати, които всеки гласуващ може да подреди чрез вота си от първи до 17-ти номер.  Колкото по-напред в листата е посочен един кандидат, толкова повече точки ще получи.  Първият кандидат получава 20 точки, а последният – нула.  Участниците в предварителните избори могат да подредят всички кандидати или само няколко от тях, като непосочените кандидати ще получат нула точки.  Сред кандидатите за евродепутати под номер 7 е и председателят на шуменската организация на Да, България адвокат Ивайло Ганчев.

Въз основа на резултатите от предварителните избори Да, България ще подреди своите кандидати. Окончателната обща листа на коалицията Демократична България – обединение на ДСБ, „Да, България“ и „Зелените“, ще бъде формирана на база на коалиционно споразумение.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име