Постановката „Нирвана“от Константин Илиев, на режисьора Максима Боева получи три номинации в две категории на традиционните Национални награди за сценични изкуства Икар – 2019, съобщиха от ДКТ „В. Друмев“.

Спектакълът на шуменския театър е с две номинации в категорията Дебют – на Максима Боева за режисура и на актрисата Ирина Митева за ролята на Жената. Третата номинация е в категория Сценография за Борис Далчев.

Номинациите бяха обявени днес на пресконференция в НДК. Комисията е в състав: проф. Снежина Танковска (режисьор и педагог), проф. д.изк. Ромео Попилиев (театровед), Деница Езекиева (театровед), Недялко Делчев (режисьор и педагог), Стефания Колева (актриса), Елица Георгиева (сценограф) и Калин Николов (композитор).

Спектакълът Нирвана вече има две награди от фестивала Друмеви театрални празници „Нова българска драма” 2018 за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева. Носител е и на четири награди от 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми във Враца: за режисура на Максима Боева, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев за ролята на Мъжът и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената. Режисьорът Максима Боева беше отличена и с наградата от първото издание за млад театрален режисьор „Слави Шарков“ 2018 г.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име