Стефан Тафров

Дипломатът Стефан Тафров получи най-много гласове в предварителните избори на „Да, България“ и ще бъде начело на кандидатите на движението за предстоящия европейски вот.  Онлайн гласуването, с което „Да, България“ определели своите представители, приключи тази нощ в 00 ч.

В предварителните избори са участвали 5898 души, които подредиха номинациите на движението за бъдещата обща листа на коалиция Демократична България. С най-много гласове на вътрешния вот са Стефан Тафров, Мария Спирова, Алина Добрева и Велизар Шаламанов, които заемат от първо до четвърто място.

Стефан Тафров беше постоянен представител на България в ООН два мандата – от 2001 г. до 2006 г. и от 2012 г. до 2016 г.  Бил е посланик във Франция, във Великобритания и в Италия.  На парламентарните избори през 2017 г. беше водач на листата на „Да, България“ в 24-ти МИР в София.

След получените резултати на вътрешните избори, той ще бъде начело на кандидатите на „Да, България“ за общата листа с ДСБ и Зелените за предстоящите европейски избори.

Повече подробности за проведеното онлайн гласуване ще бъдат представени от ръководството на движението на пресконференция днес.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име