Цветан Цветанов на пресконференция в Шумен заедно с депутатите от ГЕРБ Димитър Александров и д-р Румен Генов, кмета Любомир Христов и областния управител Стефан Желев.

Програмата-минимум на ГЕРБ за предстоящите европейски избори е да спечели най-малко 6 места в бъдещия европарламент, по-малък резултат ще бъде приеман за загуба.  Това заяви пред журналисти в Шумен заместник-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов, който пристигна за работна среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата област.

„Амбицията ни е резултатът да бъде 6 плюс 1, т. е. ГЕРБ да има 7 депутати в европейския парламент, но минимумът е 6 места“, подчерта Цветанов и посочи, че по-малък резултат ще бъде отстъпление от сегашните позиции на партията.

Номинирането на кандидати за листата на ГЕРБ вече върви по места, като кампанията ще продължи до 20 февруари. След това изпълнителната комисия ще анализира всички предложения и вероятно в края на март ще бъде обявена окончателната листа на ГЕРБ за европейските избори, заяви Цветанов.

Той подчерта, че работата на структурите за европейските избори ще бъде тест за активистите и ще определи кандидатите за местните избори през есента. След приключването на европейските избори, в периода от 1 до 30 юни ще бъде направен цялостен анализ за резултатите на ГЕРБ по места и това ще бъде основата и за следващите номинации за кметове и съветници, каза Цветан Цветанов. Той посочи, че личната ангажираност на участниците в кампанията по евроизборите ще покаже кои са знаещите и можещите кандидати и за следващите избори за местна власт.

За мен е изключително важно в европейската кампания да успеем да покажем Европа в нашия дом, коментира Цветанов и изтъкна, че страната ни в момента е много добро икономическо състояние. Заместник-председателят на ГЕРБ посочи и фактите, които вероятно ще бъдат в основата на предизборните послания на управляващите: според прогнозата на ЕК, България е в топ 5 на страните с очакван най-голям икономически растеж от 3,6 % за 2019 г., събираемостта на приходната агенция е увеличена с 50 %, което означава, че в бюджета са постъпили 14 ,5 милиарда лева повече, брутният вътрешен продукт е увеличен с 36 % и вече е 116 милиарда лева, безработицата е най-ниската през последните 10 години. През 2014 г., след управлението на БСП, безработицата беше 11,5 %, а през 2019 г. ще бъде е 4,8 %, направи сравнение Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов и Любомир Христов на пресконференция в Шумен

Цветанов похвали кмета на Шумен

Цветан Цветанов похвали пред журналистите кмета на Шумен Любомир Христов и даде висока оценка за неговата работа.  Зам. председателят на ГЕРБ посочи, че изграждането на Арена Шумен е един от изпълнените предизборни ангажименти на шуменския кмет. „Когато се кандидатираше, въпросът беше дали Любо Христов ще поеме ангажимент за спортна зала и дали държавата ще го финансира. Държавата изпълни своя ангажимент и Любо Христов направи нещо, което трябва да бъде оценено от гражданите“, заяви Цветанов.  Той посочи, че сега най-големият проблем на кмета на Шумен е проблемът с водата. „Знаем какъв е проблемът в Шумен, знаем какви усилия се полагат и от местната власт, и от държавата, и аз съм убеден, че ще можем да го решим“, каза Цветанов. Той напомни, че проблемът с водата е много стар и не е решаван с десетилетия и не пропусна да атакува предишните управници на града за бездействието им. „Много са тези, които искат да бъдат алтернатива на ГЕРБ, но ние знаем, че преди Любо Христов в Шумен имаше два мандата кмет на БСП. И дали имат моралното право за всички тези въпроси, които днес задават, при положение, че те са имали възможността да управляват, включително и в наш мандат. Знаем как си правеше кампанията предишния кмет на БСП, който използваше във всичките си брошури само снимки на обекти, които се откриваха с премиера Борисов“, напомни Цветанов.

Той благодари на шуменския кмет за това, че е създал „един добър, работещ екип и резултатите стъпка по стъпка се виждат“. Според Цветанов, именно доброто управление е дало възможност за повече инвестиции и повече работни места в Шумен.

Изпълнили сме повече от 95 % от обещанията, които бяха заложени в предизборната ни програма – това заяви кметът на Шумен Любомир Христов, който днес е подготвил отчета си за досегашния си мандат.  Той посочи, че безработицата в града вече е под 5 % и изтъкна огромните инвестиции, които общината е успяла да привлече както в Индустриалния парк, така и за благоустройството на града.

Коментари

коментар

1 Коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име