Трима водачи – един в Шумен и двама в Нови пазар са  установени  да управляват след употреба на наркотични вещества. Около  17:20 часа на 11 март по време на специализирана полицейска операция на ул.“Цар Освободител“ в Нови пазар бил спрян водач на Ауди А3 с шуменска регистрация. Зад волана на автомобила бил С.Й./18г./ от Нови пазар. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и била отчетена положителна проба на метамфетамин. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Пет минути след полунощ на 12 март за проверка на ул.“Хаджи Димитър“ в Нови пазар била извършена проверка на водач на лек автомобил Опел „Астра“ с шуменска регистрация. Г.А. бил тестван с дръг тест, който отчел положителна на метамфетамин и канабис проба. Местният жител не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил в полицейското управление. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК.

Около 20:40 часа на 11 март за проверка на ул.“Шуменска комуна“ в Шумен бил спрян водач на Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от Г.В./32г./. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена е положителна не метамфетамин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име