Владимир Кисьов ще получи избираемо място в листата на ГЕРБ

ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на предстоящите европейски избори – за това се договориха днес лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов на среща в централата на ГЕРБ, съобщи Свободна Европа.  За участието си в коалицията СДС ще получи две места в общата листа, като на потенциално избираемо място ще бъде поставен Владимир Кисьов.

„Разпоредил съм на партията, на Цветан Цветанов, на СДС да им се даде сигурно избираемо място, поне двама души да има в листата, убедени демократи, които като отидат в Брюксел да защитават каузите, които ЕНП проповядва. На този принцип сме се спрели. Надявам се и други партии да подкрепят този съюз“, заяви Борисов пред журналисти сред срещата. Лидерът на ГЕРБ напомни пред медиите, че Кисьов е „първият преговарящ“ за присъединяването на България към ЕС.

Председателят на сините Румен Христов и Владимир Кисьов коментираха след срещата, че не искат разпиляване на потенциалните гласове на партиите, които са членове на ЕНП.

Ден по-рано от коалицията „Демократична България“ заявиха, че се отказват от съвместо явяване с хората на Румен Христов на предстоящите европейски избори, тъй като СДС са избрали ГЕРБ за свой партньор.

От над 1 милион членове в началото на 90-те години, сега СДС наброява скромния състав от 10 000 души.  Данните за членската маса са от 2018 г. и бяха обявени от новоизбрания тогава председател на синята партия Румен Христов.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Чолаков, хайде подкарай сините към урните! Нали си срещу политиката ГЕРБ!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име