Благотворителната акция „Купи и сподели“, която събира продукти за пенсионерите по повод Великден, беше подкрепена от малките скаути в Шумен и Варна.  Членовете на Организацията на Българските скаути се включиха в благотворителната инициатива, като разясняваха целите на кампанията с покана към желаещите да дарят. Акцията „Купи и сподели“ е част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова под надслов – „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, напомнят от офиса на шуменския обществен посредник Иван Капралов.

Вчера и днес младите скаути превзеха 8 от общо 13-те обекта на кампанията в Шумен и Варна и се превърнаха в любопитна атракция за посетителите, които отговориха с ентусиазъм на призива да дарят хранителни продукти в подкрепа на възрастните хора за големия християнски празник Великден. Общественият посредник на Шумен Иван Капралов лично благодари на децата – доброволци, а към него се присъедини и кметът на варненския район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов.

Повече от 80 деца скаути и техните родители се включиха в доброволческата мисия в набелязаните магазини вчера и днес.  „Впечатляващо е, че докато децата поздравяват дарителите за всеки оставен продукт, хората отвръщат с благодарност за благородната инициатива“, сподели впечатленията си обществения посредник Иван Капралов. Скаутите планират да повторят акцията си и следващата седмица на 19 и 20 април.

„Децата се справиха блестящо с участието си в благотворителната кампания и благодарение на тях, дарените продукти са увеличени в пъти“, съобщи президентът на Организацията на българските скаути Добромир Драев. Той допълни, че малките скаути имат опит в подобни дарителска акции и социални проекти, затова са успели да провокират гражданите да оставят повече продукти в количките с дарения. Смятам, че благодарение на децата, които разясняваха на хората целите на кампанията, вчера и днес бяха събрани поне 10 пъти повече продукти“, заяви Драев.  Организацията на българските скаути е най-голямата доброволческа организация в България.

Припомняме, че благотворителната акция „Купи и сподели“ се провежда за втора поредна година в 13 обекта на шуменска верига хранителни магазини, като желаещите да се включат в нея използват брандираните специално за кампанията, потребителски колички. В ресурсното осъществяване на акцията се включиха и шуменски фирми.

Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ се развива в няколко направления, които предоставят различни възможности за включване. Набират се парични средства, които впоследствие се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лв.  Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места. Притежателите на ваучерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Чрез онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –www.redcross.bg

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

При попълване на платежното нареждане всеки може да посочва точно за коя община иска да направи дарението и така преведените от него средства по сметката ще отидат при пенсионери от предпочитаното населено място.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име