Отец Димитър отслужва водосвет за новата клиника по диализа в Шумен.

С тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Димитър, днес официално беше открит новият център по хемодиализа в Шумен, изграден от „Дъчмед Интернешънъл“.  Холандската фирма Дъчмед предлага в България още от 1980 г. медицинска техника и консумативи, частни здравни услуги като диализно лечение, еднодневна хирургия, интензивна медицина, кардиология, хосписни грижи.   От 1991 г. дружеството регистрира у нас подразделение „Дъчмед Интернешънъл” ЕООД.  Дългогодишни клиенти на фирмата са Министерството на здравеопазването, всички университетски и областни болници, общински и частни лечебни заведения, спешни центрове.

Клиниката в Шумен е третият диализен център на холандската фирма у нас след Пазарджик и Пловдив.  Откриване на новата диализа в Шумен събра много гости и медици, а най-доволни бяха пациентите, които дочакаха отварянето на центъра след почти две години борба със Здравната каса. http://radian.bg/2018/10/18/bolni-na-hemodializa-igrayat-si-s-zhivota-ni-zaradi-nechii-interesi/

За тържеството в Шумен пристигнаха собственикът на фирмата–инвеститор д-р Карел Ван Билдербеек и неговата съпруга Елеонора Ван Билдербеек, проектантите и строителите на клиниката.  Управителят на центъра д-р Хартюн Аведисян и неговият екип посрещнаха многобройните си гости, сред които бяха общественият посредник на Шумен Иван Капралов, директорът на НОИ – Шумен д-р Емилия Станчева, известни лекари-специалисти от града, много пациенти със семействата си.

На тържеството имаше много гости от Шумен и страната

Водещ на церемонията беше Ники Кънчев, който представи кратка хронология на изграждането на клиниката.  Хемодиализата е животоспасяваща, а тук стандартите са изключително високи и дори надскачат европейското ниво, подчерта известният водещ.  Той коментира, че държавните болници са в голям дълг към пациентите и персонала заради липса на средства, пренаселеност и остаряла техника и направи сравнение с новата клиника в Шумен, където всеки пациент има собствен телевизор, а медицинското оборудване е на водеща японска фирма-производител.http://radian.bg/2018/04/06/moderen-tsentar-po-hemodializa-zapochna-rabota-v-shumen/

Ники Кънчев беше водещ на церемонията

Д-р Карел Ван Билдербеек изрази своите благодарности към всички, с чиито труд и усилия е изградена новата клиника, като започна с благодарности към главния лекар на центъра д-р Хартюн Аведисян и неговия екип. „Най-важен е нашият пациент“, изтъкна д-р Билдербеек.

Д-р Аведисян, собственикът на „Дъчмед“д-р Карел Ван Билдербеек и неговата съпруга Елеонора Ван Билдербеек прерязаха лентата на новата клиника в Шумен

Специални благодарности към проектантите и строителите изказа и д-р Аведисян, който е свързан с проекта от неговото начало през 2015 г.  Д-р Аведисян благодари и на своите колеги и приятели, които не са престанали да вярват, че идеята ще се осъществи. Важен е пътят, изминат към дадена цел, а ние с целия екип изминахме много дълъг път и сега можем да се поздравим с успеха, каза д-р Аведисян. Той обеща на пациентите си, че заедно със своите колеги от клиниката ще продължават да полагат всички усилия за тяхното най-добро лечение.

Гостите разглеждат новата клиника

„Досега отделението по хемодиализа в МБАЛ – Шумен нямаше алтернатива. Сега ние сме по-добра алтернатива и обещаваме, че тук ще има не само отлично медицинско обслужване със съвременна апаратура, но и съпричастност и състрадание към пациентите“, заявиха работещите в новата клиника.

В диализния център вече се лекуват 28 пациенти.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име