26-годишен полицай е пострадал при изпълнение на служебните си задължения, докато се опитвал да прекрати побой в една от ромските махали в Шумен, съобщиха от ОДМВР.  Трима души са задържани за нападението над униформения служител.

Сигналът за инцидента е приет на 29 април в 20.30 ч. чрез телефон 112. Според подадената информация, в ромската махала в Шумен е възникнал побой с непосредствена заплаха от извършване на убийство.  Към ул. “Седма“ са насочени три полицейски екипа. След пристигане на място униформените заварили група мъже да се бият. Предприели мерки за разделяне на участниците в побоя. Ситуацията била овладяна, оказало се, че повод за възникване на скандала между съседи е силна музика.

Докато се опитвал да прекрати побоя, е пострадал 26-годишен полицай от РУ-Шумен. След преглед в болницата е установено, че той има разтегнати връзки на глезена. За инцидента са задържани трима мъже – Г. Г., на 25 години, Х. Г., на 39 години и Г. Ш., на 24 години. За причиняване на телесна повреда на длъжностно лице е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име