3-годишният Владимир от Шумен носи портрета на своя прадядо, който е преминал по фронтовете на цяла Европа през Втората световна война и е оцелял.

Стотици шуменци се включиха тази вечер в марша на Безсмъртния полк, с който по целия свят се чества Денят на победата и се изразява почит към жертвите на фашизма. Наследници на участници и загинали по фронтовете на Втората световна война преминаха по централния булевард Славянски, носейки портрети на своите предци. В инициативата се включиха и много граждани.

Участниците в марша поднесоха венци и цветя пред Руски паметник. В шествието за втора поредна година участва и първият секретар на руското посолство у нас Андрей Егоров, който поздрави шуменци с деня на победата и прочете приветствие от посланика на Руската федерация Анатолий Макаров към гражданите на Шумен.

Първият секретар на руското посолство Андрей Егоров поднесе венец пред Руски паметник

Фашизмът си е отишъл завинаги, но днес трябва да си спомним за милионите жертви на войната, за войниците от цяла Европа и цял свят, които изминаха хиляди километри по фронтовете на войната и дадоха живота си, за да ни осигурят днешния мир, призоваха организаторите.

Маршът на Безсмъртния полк се провежда за четвърта година в България и днес беше организиран с 60 градове в цялата страна.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име