Председателите на групи в общинския съвет приеха дневния ред за предстоящата сесия

Съдия-изпълнител разпродава имуществото на обявената в несъстоятелност фирма „Универс“, собственик на три от четирите етажа на сградата на ул. „Цар Иван Александър“, където се помещава Бюрото по труда в Шумен.  Това стана ясно на председателски съвет за определяне на дневния ред на сесията на 30 май.

Тъй като Бюрото по труда ще трябва да освободи етажите след търга, кметът Любомир Христов предлага на държавната структура да бъде предоставена безвъзмездно сградата на бившето Пето основно училище.  Сега тази сграда пустее, а направените опити да се продаде или даде под наем останаха безрезултатни, обясни председателят на общинския съвет Борислав Беджев. Ако съветниците одобрят предложението на кмета, държавната агенция ще получи безвъзмездно цялата сграда на бившето училище, както и физкултурния салон. Съгласно законовите разпоредби, общината не може да взема наем от държавни структури.

В дневния ред на предстоящата сесия са включени още 17 точки.  Председателят на групата „За Шумен“ Добромир Драев поиска като допълнителна точка да бъде потърсена информация от ВиК – Шумен за финансовото състояние на дружеството. ВиК трябваше още през април да представи финансовия си отчет за 2018 г., но до този момент нямаме никаква информация за него, посочи Драев.  Освен това той настоява председателят на общинския съвет да потърси отговор кой все пак е директор на ВиК – Шумен и лицето да бъде поканено да се представи пред общинските съветници.

Коментари

коментар

2 КОМЕНТАРИ

  1. Безработните ще правят оборот на такситата. На задника на Шумен Бюро по труда. Тая община нещо практично не може ли да измисли?

  2. Какво не ви харесваа пак …само се оплаквате , работете и ще имате пари

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име