Шуменски ученици дефилират с ленти "отличник" на 24 май. Снимка архив Радиан.бг

Близо 3000 деца, ученици, педагози и служители на културни институции ще се включат в традиционното празнично шествие на 24 май, Денят на българската просвета и култура. Това съобщи пред журналисти зам. кметът по култура на община Шумен Найден Косев.

Шествието ще започне в 10 ч. от площад Кристал, ще премине пред сградата на общината и ще завърши до площад „Освобождение“, където ще има изградена сцена за следващите церемонии. В дефилето ще участват над 2000 деца и ученици от Шумен, около 500 преподаватели и близо 300 служители на читалища, библиотеки и други културни институти от общината. Шествието ще завърши с изпълнение на малките мажоретки от детските градини и на състезателките от клуб „Ритмик“.

След шествието започва церемонията по тържественото връчване на наградите на община Шумен в сферата на образованието. Отличията ще бъдат връчени от кмета Любомир Христов на откритата сцена на площад Освобождение.

Празникът ще завърши с концерт с участието на фолклорни изпълнители, детски и ученически състави и квартет „Дестини“.

При лошо време шествието няма да се проведе, а церемонията по награждаването и концертъ т ще бъдат в драматичния театър „В. Друмев“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име