Четвъртият в листата на "БСП за България" Иво Христов днес даде пресконференция в Шумен след цял ден срещи в региона.

Тази предизборна кампания започна без особен ентусиазъм, защото европейските теми бяха далечни за хората, но те постепенно осъзнаха колко са важни тези избори за България и накрая залите бяха пълни – така кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Иво Христов обобщи кампанията на левицата и срещите си в близо 30 населени места в цялата страна.  Днес Иво Христов беше на посещение в Шуменска област, а в края на деня даде пресконференция в Шумен, заедно с народния представител Иван Иванов и общинският лидер на БСП Веселин Пенчев.

„Хората разбраха, че изборите са ключови за страната, тъй като от това, дали ще победи БСП, зависи дали ще има предпоставки за предсрочни парламентарни избори или ще удължим агонията на това правителство, което произвежда непрекъснати скандали и отдавна не е в състояние да събере реформаторско мнозинство“, посочи Иво Христов.  Самият парламент е на дъното по доверие и фактически не функционира, а се занимава с кворума си, допълни кандидатът на левицата.

Властта се провали във всички свои проевропейски начинания

Властта се провали във всички свои проевропейски начинания и остана само споменът за европредседателството, което беше употребено за нуждите на политическия пиар, заяви Иво Христов по повод информацията за продължаващия мониторинг върху България.  „Слоганът на нашите опоненти от ГЕРБ на тези избори беше „Европа ни чува“ и изглежда Европа действително е чула – и за апартамент гейт, и за техните къщи за гости, няма как да не е чула и за къщата в Барселона, защото днес стана ясно, че мониторинговият механизъм върху България няма да бъде снет . Т.е. властта се провали в тази си афиширана цел“, коментира кандидатът на левицата.  Той допълни, че са пропаднали и другите приоритети на правителството – влизането в Шенген и в чакалнята на еврозоната. „Ето това резюмира европейската политика на сегашното правителство, което се афишира като проевропейско, но се провали във всички свои начинания“, обобщи Иво Христов.

Борисов управлява като в ориенталска приказка

Засилената активност на премиера Борисов в предизборната кампания, който всеки ден обикаля страната и реже ленти пред камерите, е един отработен механизъм за измама, заяви Иво Христов по повод „управлението на Борисов през телевизора“. „Усилието на Борисов е налице и то се изразява в един отработен механизъм за измама – в бюджета се залагат ниски приходи, а след това бюджетният излишък не се разпределя чрез закона за държавния бюджет, а с постановления на правителството. Т. е. една огромна сума е оставена на благоволението на управляващите и тези пари се разпределят лично от премиера, като всяко негово действие се представя като в ориенталските приказки – като вид милостиня, която той раздава от собствения си джоб. Това е измамно, разбира се, защото това са нашите общи пари. Но ние самите допуснахме държавната хазна да се озове в ръцете на хора, които сами именуват себе си шайка и те действат по своите правила, като с общите пари си купуват политически комфорт, купуват си избори – напълно легално впрочем“, каза Иво Христов.

„Костинброд 2“ е елементарен блъф от страна на Борисов

Във връзка с развяваната през последните дни заплаха от „Костинброд 2“, Иво Христов заяви, че това е елементарен блъф от страна на Борисов.  Той иска да постави своите опоненти в изкуствена засада, посочи Христов и допълни: По този начин Борисов ни заявява, че каквото и да кажем до края на кампанията,той вече е предупредил обществото, че ще бъде атакуван и хората не трябва да ни вярват. Той пак се изкарва жертва, той се изобразява като жертва дори по случая „Костинброд“, който беше ясен опит за манипулация на изборите чрез отпечатване на повече бюлетини, и то в огромно количество.

Социалните теми са основни за левицата

Иво Христов определи социалните теми сред най-важните задачи в бъдещата му работа в Европейския парламент. Социалните теми са сред най-важните приоритети на левицата в следващия Европейски парламент, затова нашите усилия ще бъдат за въвеждането на единна европейска минимална заплата и единна европейска минимална пенсия, заяви Христов.  Той допълни, че ще работи и по външнополитически въпроси, тъй като е експерт в тази област.

„Предизборната кампания е колкото уморителна, толкова и зареждаща, защото се запознаваш с хора, които иначе трудно би срещнал в живота си“, обобщи Иво Христов. Неговите наблюдения са, че в малките населени места хората са по-информирани и изразяват по-оригинални мнения, докато в големия град жителите са по-подвластни на медиите.

Иво Христов, Иван Иванов и Веселин Пенчев заявиха, че очакват победа на БСП на изборите

Иван Иванов:  Очакваме победа на БСП на изборите!

Въпреки че кампанията е за европейски избори, основните теми бяха свързани с вътрешнополитически въпроси, коментира народният представител от Шумен Иван Иванов.  Преобладаваха темите от ежедневието, защото за тези 12 години, в които сме членове на Европейския съюза, редовите български граждани не усетиха по джоба си, че са граждани на Европа, заяви депутатът.  Той посочи, че БСП е провела една изключително сериозна предизборна кампания, в която е говорила и за вътрешнополитическите проблеми, и за бъдещето на Европа.

Очакваме изборите да завършат с победа за БСП, заяви Иван Иванов и посочи като аргумент както срещите си с хората, така и социологическите прогнози, дори на обвързаните с управляващите агенции.

Веселин Пенчев: Изборите са важни за бъдещето на България!

Това не са поредните европейски избори, подчерта и лидерът на БСП – Шумен Веселин Пенчев. Той допълни, че по време на тази кампания хората са говорели основно за вътрешни проблеми, защото не се чувстват пълноценни европейски граждани.  Хората ни питат за дупките по улиците в селата, например, и това е естествено, защото за тях няма европейски пари, държавата нехае и общината нехае, и в крайна сметка хората питат: кога Европа ще дойде при нас?, заяви по този повод Пенчев.

Той призова хората да гласуват, защото изборите са важни за бъдещето на България. Ако ГЕРБ не са първа политически сила, те няма да имат моралното право да управляват, подчерта лидерът на шуменските социалисти. В случай, че БСП е първа политическа сила, нашата партия ще има още по-голямо основание да иска предсрочни парламентарни избори, затова е важно хората да гласуват, призова Веселин Пенчев.

Кандидатите за евродепутати Иво Христов и Иван Кръстев на среща със симпатизанти на левицата в Шумен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име