30-годишният Нелгин от Шумен, който направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие /престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК/, е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен късно вчера и задържан за срок до 72 часа, съобщиха от АП.  Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража. Днес съдът ще се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на 22 май, когато рано сутринта, малко след 5 ч., е бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите.  Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а извършителят Нелгин избягал от местопроизшествието.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен.  Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели.  30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре.  Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан.

Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.  Нелгин преследвал често бившата си съпруга и това станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.

По-късно днес Шуменският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на 30-годишния Нелгин А.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име