Делян Пеевски. Снимка bTV

В ЕП влиза зам. директорката на фонд Земеделие, отговаряща за къщите за гости

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е втори в листата на движението, се отказва от мястото си в Европейския парламент.   Това обяви днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.  Самият Карадайъ, водач на листата, също ще подаде заявление в ЦИК за отказ от евродепутатското си място.

Пеевски днес дойде в парламента и се регистрира в началото на работния ден, съобщи Дарик, като напомни, че депутатът не е присъствал на заседание на Народното събрание от началото на 44-тия парламент насам.  Делян Пеевски се отказа от мястото си Европейския парламент и през 2014 г., когато отново беше избран за евродепутат.

След отказа на Карадайъ и Пеевски, в ЕП влизат третият, четвъртият и петият от листата на ДПС. Това са лидерът на младежкото ДПС и досегашен евродепутат Илхан Кючюк, евродепутатът Искра Михайлова и вписаната на пето място зам.-изпълнителен директор на държавен фонд „Земеделие“ Атидже Алиева-Вели.  Зам.-шефката на ДФЗ се занимава конкретно с прилагането на Програмата за развитие на селските райони, по която са финансирани прочутите вече къщи за гости на властта.  Тя отговаря за този ресор още от 2011 г., когато влиза във Фонда заедно с Румен Порожанов, припомня Биволъ.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име