Бисерка Йовчева

Общинският съветник Бисерка Йовчева ще финансира проект на ученици от ПМГ „Н. Попович“, след като общинският съвет отряза парите за младежките проекти на последното си заседание.  Припомняме, че с гласовете на ГЕРБ и ДПС в четвъртък беше отхвърлено предложението за финансиране на скаутския клуб и на 12 одобрени младежки проекти.

Сред тях е и проектът за създаване на клуб за настолни игри, който е предложен от учениците от ПМГ „Н. Попович“ Доротея Стоянова, Ферит Исмаилов и Сали Басри.  Ферит и Сали са едни от най-добрите състезатели по информатика в Шумен и страната, а настолните им игри са другата им страст, каза Бисерка Йовчева.

Идеята на проекта е да обедини младежите, които са привърженици на различни настолни игри, като по този начин ще се установи една общност, в която ще се обменят игри, стратегии и др.  Събитието се нарича „Уъркшоп за ролеви настолни игри“ и на него се предвижда да бъдат организирани демонстрации на популярна настолна игра и обяснение на нейните правила, както и организиране на игри на нея, в които ще бъдат излъчени победители.

Проектът беше одобрен от Експертния съвет, затова децата са разчитали на финансиране и вече са промотирали събитието в социалните мрежи.  Ето и трейлъра на събитието, което трябва да се състои на 1 юни: https://www.facebook.com/308075543050464/videos/393086511421022/

След решението на общинския съвет обаче, одобрените проекти остават без финансиране.  Бисерка Йовчева подчерта, че няма да позволи инициативата да се провали, затова ще предостави на организаторите залите и двора на Школа А&Б, за да проведат своето събитие в планирания ден.  Проявата започва утре от 10 ч. в Школа А&Б.   Бисерка Йовчева каза, че ще финансира децата и с 400 лв. за дейностите, необходими по организацията.

„Аз лично приветствам този вид занимания, защото те позволяват на младите хора да разнообразят своето ежедневие, да развиват допълнително своето логическо мислене, да придобиват допълнителни умения за организиране и ръководене на различни събития и процеси“, заяви Бисерка Йовчева.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Браво, Йовчева! Ти показа в навечерието на 1 юни какво значат за теб децата. Защото си педагог, а не полицай. Политическият реваншизъм на шуменската администрация отвращава всички.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име