Пламен Петков

Идването в общинския съвет е задължение на председателите на съветите на директорите и  на управителите на търговски дружества с общинско участие – това заяви зам. председателят на общинския съвет в Шумен Пламен Петков по повод отказа на новия шеф на ВиК да присъства на днешната сесия.  Петков беше категоричен, че не приема обяснения на ВиК-шефа за неговото отсъствие, нито пък поканата му за среща в неговия кабинет.  Заявявам, че няма да отида при нито един управител по подобен начин!, беше категоричен Петков и предупреди колегите си, че отговорността за всичко случващо се във ВиК – Шумен ще падне върху общинския съвет.

Никога не сме правили подобен филтриран начин на работа, който не е публичен, за някой управител, напомни Пламен Петков по повод искането на ВиК-управителя Илиян Илиев съветниците да задават въпросите си писмено и той да им отговаря по същия начин.  „Ако си кореспондираме само писмено, ние няма да можем да кажем на гражданите нищо друго, освен това, което управителят реши да ни отговори. Той ще ни даде само такава информация, която той прецени“, подчерта Пламен Петков.  Той изтъкна, че в днешния писмен отговор на Илиев до съветниците няма нито една дума как ще се решават финансовите проблеми на дружеството.

„За най-тревожната част от одиторския доклад не е казано нищо, а според Търговския закон трябва да има оздравителен план за ВиК – Шумен. Никой обаче не говори за това!“, предупреди Пламен Петков и допълни:  Не съм доволен от позицията на управителя на търговското дружество, считам че интересите на гражданите на община Шумен са накърнени! Ние обаче трябва да отстояваме принципна позиция за спазване на Търговския закон и нашата наредба, и да се търси вариант за оздравяване на дружеството! Пламен Петков беше категоричен, че управителят на ВиК трябва да дойде в сесийна зала и да отговори на всички въпроси.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име