Обектът в Нови пазар. Снимка МЗХГ

Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ извършиха проверка на проектно предложение в гр. Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

Исканата финансова помощ е за преустройство на съществуваща сграда в къща за гости и ресторант, както и изграждане на детски кът.   Общият размер на субсидията е 165 152 лв.

Проектът е одобрен от Местната инициативна група „Каспичан-Нови пазар“ и предстои да се разгледа от ДФ „Земеделие“. Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

Собственичката на обекта обясни, че къщата е построена със собствени средства и не се е използвала, информират от МЗХГ.  Тя е посочила, че на първия етаж е предвидено да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски кът на двора.  На втория етаж е предвидено да има 5 стаи за настаняване с общ капацитет от 10 места.

В резултат от проверката се установи, че на терена има съществуващ обект, който не се ползва от кандидата за лични нужди, обобщават от министерството.  Резултатът от проверката ще бъде предаден с доклад на ДФЗ, който ще разгледа проектното предложение за допустимост и одобрение.

Предстои да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности.  Поредността им се определя от медиите.  Проверките и резултатите от тях се излъчват на живо във фейсбук страницата на министър Танева и могат да бъдат гледани тук:  https://www.facebook.com/desitanevagerb/.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име