На официално посещение в шуменската регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” днес беше Ирина Борисовна Живихина, директор на Руския културно-информационен център в София и ръководител на представителството на Россътрудничество в България, съобщиха от библиотеката.  Г-жа Живихина беше придружена от заместник-кмета по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова.  На работна среща с директора на библиотеката д-р Росица Добрева бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество между Шуменската библиотека и сродни културни организации от Руската федерация.

Директорът на руския културно-информационен център Ирина Живихина, със зам. кмета на Шумен д-р Маркова и директора на библиотеката Росица Добрева. Снимка РБ

При посещението си Ирина Живихина дари на библиотеката 40 тома руска художествена и отраслева литература. Дарението е в рамките на инициативата „Усъвършенстване на условията за разширяване присъствието на руския език и на образованието на руски език в чуждестранните държави”, осъществявана в изпълнение програмата на руското правителство „Развитие и разпространение на руския език като основа за гражданска идентичност и език на международния диалог”.

В отговор на жеста, от името на екипа на Шуменската библиотека д-р Росица Добрева дари на високия гост издания на библиотеката, книги на шуменски автори и рекламни материали, представящи културно-историческото наследство на Шуменския край, съобщиха от културната институция.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име