ОДМВР - Търговище

Трима души са задържани при проведената на 25 юни на територията на Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР.

При извършена около 16.50 ч. проверка на лек автомобил Мерцедес Е 400 на пътя София – Варна, е установено, че водачът му – 25-годишен мъж от Омуртаг, държи у себе си 2,85 грама бяло кристално вещество, което при извършен полеви наркотест реагира на метамфетамин.  У шофьора е намерена и 0,297 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на марихуанa.

При последващи следствени действия в жилището в гр. Търговище на пътник от същия автомобил – 26-годишен мъж от Омуртаг, са намерени и иззети 2 грама от наркотичното вещество метамфетамин и нерегистриран газов пистолет.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3 от НК по описа на РУ-Търговище.  Водачът и пътникът в автомобила са задържани за срок до 24 ч в РУ-Търговище. И двамата са известни на полицията, осъждани.

При извършена по надлежния ред със специализирано техническо средство проверка на водача на автомобила е установено още, че същият управлява след употреба на наркотични вещества. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343 б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Същия ден при извършена около 17.30 ч. на улица в Търговище полицейска проверка на 38-годишен мъж е установено, че той държи у себе си 98 броя зелени на цвят таблетки, които при извършен полеви наркотест реагират на екстази. При последващи оперативно-издирвателни действия в дома на мъжа от Търговище са установени и иззети 31 броя таблетки екстази, 0,5 грама амфетамин и 260 грама марихуана. Мъжът също е задържан в РУ-Търговище.  По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от НК.

По време на полицейската операция са проверени 12 МПС, 22 лица и две жилища.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име