Криминалисти от областната дирекция в Шумен и колегите им от полицейското управление в града задържаха криминално проявен с кражби рецидивист, след като извършил престъпно посегателство на територията на друга областна дирекция, съобщиха от ОДМВР.

55-годишният Д. К. от Враца е задържан след активни мероприятия на полицейски служители от Шумен, Горна Оряховица и Габрово. Около 17 ч. вчера в района на болнично заведение в града бил забелязан лек автомобил, с който мъжът се придвижва из страната. Установено било, че наел помещение за нощувка.

При извършения личен обиск в него са намерени над 2000 лева и златни накити.  Паричната сума и златото били откраднати от жилище в Горна Оряховица вчера  по обед. Мъжът е известен с множество кражби, като почеркът му е един и същ. В жилищата прониквал, след като чупи или отключва секретен патрон на входна врата.  Д. К. е предаден на криминалисти от  РУ-Горна Оряховица по образувано  тяхно  досъдебно производство.

Още един крадец от жилища и апартаменти е бил установен и задържан при съвместни действия на криминалисти от Шумен, Велико Търново и Габрово миналата седмица. Криминално проявеният В. К. /57 г./ – Патката от гр. Силистра е бил задържан на 12 юни на територията на ОДМВР- Велико Търново. При претърсване в лек автомобил „Мерцедес“, с който се движил, били намерени вещи от извършена взломна  кражба в Шумен.  Изяснява се съпричастността му към други домови кражби на територията на  Шумен, повечето от тях в квартал Тракия.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име