Колоездачно състезание Купа „Никола Козлево“ ще се проведе на 28 и 29 юни в община Никола Козлево.  В състезанието, което е кръг от Черноморска колоездачна лига, ще вземат участие лицензирани състезатели от Варна, София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Троян, Несебър и др., съобщиха от колоездачен клуб „Варна“.

Националното състезание се организира за първа година от община Никола Козлево, колоездачен клуб „Варна” и Черноморска колоездачна лига.  Категориите, в които участниците ще се състезават, са юноши старша възраст и мъже Елит.

Състезанието ще бъде открито в петък, 28 юни, от 14.30 ч. с официално представяне на отборите на пл. „23-ти септември“ в Никола Козлево. В първия ден от 16 ч. ще бъде даден старт на дисциплината Индивидуално бягане по часовник по маршрута Никола Козлево – Хърсово – Никола Козлево.  Общата дължина на трасето за юношите е 13 км, а мъжете ще изминат същата дистанция 2 пъти с обща дължина 26 км.

През втория ден на купа „Никола Козлево“, 29 юни, от 10 ч. участниците ще премерят сили в дисциплината Общ старт по маршрут със старт от с. Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили – Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – финал в с. Вълнари.  Съботното състезание е с обща дължина 86 км и 1200 м положителна денивелация. Мъжете и юношите ще стартират и карат заедно, но ще се класират отделно.

Трасето на състезанието. Снимки клуб колоездачен „Варна“

Награждаването на призьорите и закриване на състезанието ще се състои от 14 ч. в с. Вълнари.  Ето и програмата на купа „Никола Козлево“.

Петък, 28 юни:

13 – 14 ч.: Пристигане на отборите, подаване на заявки и изготвяне на стартови листове. Сборен пункт: пл. 23-ти септември, с. Никола Козлево.

14 ч.: Техническа конференция в заседателната зала в сградата на Общината.

14.30 ч.: Официално представяне на отборите и откриване на състезанието в с. Никола Козлево.

16 ч.: Старт на дисциплината Индивидуално бягане по часовник по маршрута: Никола Козлево – Хърсово – Никола Козлево.

Събота, 29 юни:

10 ч.: Старт на дисциплината Общ Старт по маршрута: Старт в с. Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили –Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица –Хърсово – Никола Козлево – финал в с. Вълнари

14 ч.: Награждаване на призьорите и закриване на състезанието в с. Вълнари.

Затварят пътя

Поради провеждането на Колоездачното състезание на 28 юни от 16 ч. до 18 ч. ще бъде затворен пътят с. Пет могили – с. Никола Козлево и с. Хърсово – с. Никола Козлево.  Пътуващите от с. Хърсово за с. Никола Козлево ще могат да ползват обходен маршрут с. Хърсово – с. Ружица – с. Никола Козлево.

На 29 юни 9.30 ч. до 13.30 ч. ще бъде въведена временна организация на движението на ППС през селата, през които ще премине колоездачната колона: Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили – Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – с. Вълнари.

Полицейски служители от ОДМВР – Шумен ще се погрижат за охраната, съпровождането и обезопасяване на движението при провеждане на колоездачното състезание на 28 и 29 юни. Охраната ще се проведе за времето от 14:00 часа до 19:00 часа на 28 юни /петък/ по трасето в дисциплина „Индивидуално бягане“ по маршрут  Никола Козлево- Хърсово- Никола Козлево .  Дисциплина „Общ старт“ започва в 10:00 часа на 29 юни , като охраната ще продължи  до приключването. Маршрутът ще бъде  от село Стоян Михайловски – Жилино- Църквица- Хърсово- Никола Козлево- Вълнари.

Полицията моли водачите да спазват указанията на пътните полицаи и да не създават предпоставки за произшествия по време на състезанието. Униформени служители ще се движат по трасето, ще спират за кратко време идващите насрещно пътни превозни  средства.  Ще дават указания на водачите да шофират внимателно, да не навлизат в колоната и да пазят колоездачите.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име