Корнелия Нинова на пресконференция в Шумен на 14 юли, когато също участва в заседание с местната партийна рганизация. Снимка архив Радиан.бг

БСП се обръща към всички партии и граждански организации с призив за обединение и за общо явяване на местните избори. Това заяви на пресконференция в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова, която проведе в града изнесено заседание на изпълнителното бюро на партията.

На местните избори можем да променим модела на управление, ако се обединим около конкретни политики за регионите, които сега се управляват като феодални владения, посочи Нинова. За кметските избори няма да има национална коалиция, а всяка структура по места сама ще решава в какъв формат да се яви и какъв кандидат за кмет да издигне – дали чисто партийна кандидатура или граждански кандидат.

В Шумен в момента се провеждат събрания на партийните организации на БСП, на които се издигат номинации за кмет от левицата.  Има предложени 3-4 кандидатури, но събранията продължават, заяви Корнелия Нинова.  Има и чисто партийни предложения, има и възможности за кандидати, които са по-широко подкрепени, допълни лидерът на БСП, но отказа да даде повече подробности за номинациите на левицата.  Окончателната кандидатура на партията за кмет на Шумен ще бъде определена на партийна конференция на 1 септември.

Нинова призна, че в структурата на БСП в Шумен има противоречия. „Не разцепление, а противоречия, които са заложени от години назад и които сегашното ръководство трябва да тушира“, заяви лидерът на левицата.  Нинова изрази увереност, че партията ще успее да преодолее противоречията и ще се яви на изборите консолидирана с намерение за победа.

През последните години Шумен се управлява изключително лошо и има редица сериозни проблеми, заяви Корнелия Нинова и посочи, че шуменци плащат най-скъпата вода в страната, а все още няма изградена пречиствателна станция. Лидерът на БСП изтъкна и лошата инфраструктура в града, тежкото състояние на областната болница, която е пред фалит, нецелесъобразното изразходване на публични средства.

Град Шумен е изключително важен, тъй като тук имаме шансове да успеем и да върнем нормалността, подчерта и депутатът Иван Иванов.

Очаквайте още подробности

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име