Румен Петков даде пресконференция в Шумен

Политическа партия АБВ води разговори с БСП за евентуално общо явяване на изборите в Шумен. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на лидера на партията Румен Петков, областният председател Пламен Петков и общинския Валентин Велев.

Провели сме първоначални разговори с общински съветници от БСП, но още няма конкретен резултат, заяви Валентин Велев. Вратата не е затворена, подчерта той и допълни, че ако се постигне коалиционно споразумение между двете леви партии, те ще участват на местните избори с обща листа за съветници и с обща кметска кандидатура.

Готови сме за сериозен диалог с леви и лявоцентристки партии за формиране на коалиции за местните избори в цялата страна, заяви Румен Петков. Той коментира, че евентуално ляво управление по места ще бъде основата за разделянето на ГЕРБ от държавата, с която сега управляващата партия се е сраснала на всяко ниво.

Резултатите от преговорите между левите партии в Шумен ще станат ясни в средата на август, каза Валентин Велев.  АБВ има готовност и за самостоятелна регистрация за местните избори. Сигурен съм, че в Шумен ще имаме добър резултат, заяви в тази връзка Румен Петков.

Лидерът на АБВ се обяви категорично против намерението на управляващите да отменят машинното гласуване.   Отмяната на машинното гласуване е декларация от страна на ГЕРБ, че ще продължават да си купуват изборите, заяви Румен Петков и посочи смущаващите цифри на невалидните гласове, чрез които се променят изборните резултати.  От 2013 г. насам невалидните гласове в страната са се увеличили от 2,5 % на цели 8 процента и е странно защо никой в Народното събрание не води дебат за това, каза Румен Петков.  На предишните местни избори в Шуменска област са гласували 86 492 души, а 15 233 бюлетини са били невалидни. Това са 20 % от бюлетините,  нали не вярвате, че 20 процента от хората в региона са идиоти, попита риторично лидерът на АБВ. В национален мащаб броят на невалидните бюлетини достига почти половин милион. Не знам дали си давате сметка за каква фалшификация говорим, подчерта Румен Петков и беше категоричен, че отказът от машинно гласуване на практика затвърждава фалшифицирането на изборните резултати.

Румен Петков постави и други два важни въпроса – Турски поток и американските изтребители.  Българските управляващи първо провалиха Южен поток, сега саботират по различни начини и Турски поток и за съжаление трасе през България няма да има, заяви лидерът на АБВ.  По отношение на американските изтребители той е категоричен, че България си купува „най-скъпите прахосмукачки в света“, за които българските летища не са готови. Вместо да станем част от европейската отбранителна система, ние купуваме американски самолети, които обаче никой не е виждал, защото дори заводът за тях още не е построен, коментира Румен Петков. Той нарече сделката на Ф 16 „най-голямото престъпление към българската военщина“ и прогнозира, че няма да получим изтребителите през 2023 г.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име