Снимка Радиан.бг

Пешеходка е пострадала на кръстовището на бул. „Симеон Велики“ до бензиностанция Шел, съобщиха очевидци. Информацията беше потвърдена от полицията, но повече подробности не са известни, защото екипите са на място и още работят по случая. Жената е пресичала пешеходната пътека в района.

Пешеходката е била ударена от водач на автобус на градския транспорт, съобщиха по-късно от ОДМВР – Шумен. Автобусът се е движил по бул.“Симеон Велики“ и на зелен сигнал на светофара завивал по ул. „Васил Друмев“. В това време също на зелен сигнал на светофара пресичала 80-годишна жена от Шумен, която била блъсната от автобуса. Пострадалата е откарана в МБАЛ- Шумен за преглед.

Само преди седмица отново имаше блъсната жена на пешеходна пътека – 56-годишна шуменка беше ударена, докато пресича пешеходна пътека на бул. „Мадара“ до Автогарата.  Пострадалата жена беше откарана в МБАЛ – Шумен, където беше установено, че има фрактура на носни костици и изместена дясна раменна става.

Тогава посочихме, че броят на блъснатите пешеходци в Шумен расте, а шофьорите продължават масово да НЕ спират на пешеходни пътеки и да отнемат предимството на пешеходците, дори когато пресичат на зелен светофар.  Като пример дадохме именно светофарът на „Шел“ до новата поликлиника и коментирахме, че е въпрос на време някой пешеходец да бъде пометен на пешеходната пътека.  Което се случи днес, но в такива случаи е лошо да бъдеш прав.

От началото на годината в Шумен са станали 18 пътни инцидента с пешеходци, при които има един загинал човек, други 19 са ранени.

Пострадалата днес 80-годишна жена е с черепно-мозъчна травма и е настанена в ОАРИЛ, съобщиха от полицията.  

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Шофьорите на автобуси са едни от най-некадърните. Да не говорим, че всички са пенсионери и изобщо не знаят правилата, взели са книжки преди няколко десетки години. Трябва на всички периодично да им се прави тестов изпит и да се сложат камери в автобусите, които да снимат вътре и вън, като следят и шофьора дали спазва правилата и дали спира на всички спирки!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име