Фирма „Автомагистрали „Черно море“ е спечелила обществената поръчка на община Шумен за текущ ремонт на общинската пътна мрежа и на улиците в града на стойност 3 070 000 лв. /с ДДС/.  Решението на комисията за избор на изпълнител е обявено на сайта на общината с дата 18 юли.

На второ място е класирана фирма „Виа Конструк груп“,  а още двама кандидати – „Барс“ АД и „Пътища“ АД, са отстранени от участие заради липса на обосновка  на цената.

Срещу спечелените 3 милиона лева, през следващите 12 месеца „Автомагистрали „Черно море“ ще поддържат улиците в Шумен и ще направят ремонт на пътя Радко Димитриево – Чернооково – Друмево – Овчарово – Васил Друмев, за който са предвидени близо половин милион лева.  Останалите над 2 милиона лева са предназначени за асфалтиране и изкърпване на улиците в Шумен. От кметството още не са обявили които улици ще бъдат ремонтирани.

„Барс“ ремонтира 12 улици за нова синя зона

Фирма „Барс“ е спечелила обществената поръчка на община Шумен за асфалтиране на 12 улици, които след това ще бъдат включени в платената синя зона.  Поръчката е на стойност 354 000 лв. /с ДДС/ и е записана като „текущ ремонт и поддържане на зоните за платено паркиране“.

В разширението на синята зона попадат следните улици:  ул. „Христо Смирненски,  ул. „Хан Крум“, ул. „Хан Омуртаг“, ул. „Марин Дринов“, ул. „Рафаил Попов“, ул. „Княз Борис I“ /от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“/, ул. „Ил. Р. Блъсков“ /от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“/, улиците около Младежкия дом – участъци от ул. „Мизия“, ул. „Владимир Вичев“, ул. „Братя А. и В. Стоянови“, пл. „Александър Стамболийски“ и ул. „Герила“ /от ул. „Съединение“ до ул. „Драгоман“/.

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. А за тротоари? Осакатихте пешеходците, които пропадат в центъра и кварталите. Работи се некачествено. Грозотия от пропаднали плочки и асфалт излят вместо тротоари. Вижте какъв ужас е по улиците Цар Асен, Цар Калоян в района на театъра и Държавен архив! Няма тротоари над пазара. Стъпалата между ДСК и булеварда са изронени, а това е пътят към поликлиниката. Тротоарът от Клуба на слепите за Старата поликлиника е срам – даже в селата няма такива дупки, кмете!!!

  2. Строители на капитализма за изборите. Приберете си комисионите за последно

  3. Вижте колко кооперации никнат като гъби на улицата на Боян Тодоров. Голямо рамо от строителни разрешителни е ударил. Терени ударно се преобразуват около куршун чешма от общински зелени площи в частни строителни терени.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име