Двама водачи са установени да шофират с алкохол,а друг – след употреба на наркотични вещества през последните 24 часа, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Около 2.15 ч. на 19 юли за проверка на ул. “Алеко Константинов“ в Шумен е спрян водач на лек автомобил Фолксваген Крафтер с шуменска регистрация. Зад волана бил 32-годишен жител на с. Тодор Икономово.  При тест за наркотични вещества била отчетена положителна на метамфетамин проба.  Водачът Д. А. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Около 16.30 ч. на ул. “Братя Миладинови“ в Нови пазар е извършена проверка на водач на лек автомобил Фолксваген с варненска регистрация. Зад волана бил М. С. /50 г./ от с. Орлова могила.  Тестван бил с дрегер, който отчел 2,08 промила алкохол. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. Образувано е бързо производство за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила.

В 21.35 ч. на ул. “Кирил и Методий“ във Велики Преслав е извършена проверка на водач на лек автомобил Фолксваген с шуменска регистрация. Д. Д. /50 г./ от село Имренчево бил във видимо нетрезво състояние. Тестът с дрегер отчел 2,18 промила алкохол. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име