Забравена мазнина върху котлони предизвика два пожара в Шумен и Каспичан в края на седмицата, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Пожарът в Каспичан е причинил сериозни щети на къща на ул. „Москва“ в града.  Сигналът за инцидента е получен на 20 юли в 18.06 ч. чрез спешния телефон 112.  Пристигналият на място екип от пожарната служба в Нови пазар намерил горяща лятна кухня и прилепена до нея къща в пламъци.  Изяснено било, че пожарът е възникнал от забравен туристически газов котлон. Мазнината в тигана се възпламенила, пламъците обхванали лятната кухня и се пренесли към покрива на къщата, собственост на 56-годишна жена. Помощ в гасенето и разчистването е оказал и екип от пожарната в Шумен.  Пожарът е загасен с помощта на 28 тона вода. Унищожена е лятната кухня, около 130 кв. метра покривна конструкция и 2 кв. метра пвц-дограма. Спасена е една сграда.

Забравен котлон е предизвикал пожар и в апартамент в Шумен.  На 19 юли в 19.29 ч. било получено съобщение за пожар в апартамент на четвъртия етаж на ул. „Дедеагач“.  Към адреса бил насочен противопожарен екип, който установил, че пламъците в кухнята тръгнали заради забравено олио в тенджера върху включен електрически котлон.  Пожарът бил загасен с помощта на 300 литра вода. Унищожени са мебели, техника, 7 кв. метра мазилка, опушени са 30 кв. метра стени. Жилището било спасено от опожаряване.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Бах тая мазнина, как една и съща на две места предизвиква пожар?!?

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име