Експертите на ПП "Шуменско плато" учат децата как да пазят гората

20 деца от шуменската забавачка „Бухалчета“ гостуваха днес на горските педагози от природен парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие, съобщиха от СИДП.  Малчуганите научиха много за горските обитатели, дърветата и пещерите в парка, както и за ценните растения, които трябва да се пазят от всички. По време на урока децата трябваше да разпознаят различни животни и птици, да разберат защо гората трябва да се пази огън и защо дърветата са важни за всички нас.

Снимки СИДП

През следващата седмица горските педагози ще стартират нов урок за децата от летните школи в града. Малчуганите ще се учат сами да оцеляват сред природата, да си строят колиба от клони, да разпъват палатка и да се ориентират по горската маркировка.  Експертите от СИДП и ПП „Шуменско плато“ ще им покажат как се подрежда туристическа раница и кои са най-важните неща, които винаги трябва да носим, когато тръгнем на излет.

Занятията по Горска педагогика ще продължат и в началото на месец септември. Предстои и съвместен урок с РИМ-Шумен, като експертите обещават на децата много изненади и весели приключения.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име