Пещера „Бисерна“ отново посреща туристи. Посещенията ще започнат от 2 септември като се предвижда пещерата да бъде отворена и в почивните и празнични дни. Режимът на достъп се запазва – влизането ще става с предварително записване при сформиране на група от 8 души. Максималният брой на туристите в група е 12. Записването става на телефон 054/800 765 в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“.  Ще се приемат три групи с часове на влизане от 10 ч. до 11.30 ч., от 11,30 ч. до 13 ч.и от 13 ч. до 14.30 ч.

Въвеждат се диференцирани цени на туристическата услуга като за пенсионери и ученици цената е 8 лв. на посещение, а за граждани – 10 лева. Плащането става на входа на пещерата.

Припомняме, че маршрутът вътре е дълъг около 800 метра в едната посока. До пещера „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да се паркират на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два – от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за Крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени  по всички маршрути.

Температурата в пещера „Бисерна“ към момента е 10 градуса, затова е необходимо посетителите да имат топла дреха. Заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки.

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име