Полицаи и фармацевти ще се включват в националния протест на медицинските сестри, който е планиран за 11 септември пред Народното събрание.  Днес от синдикалната федерация на служителите в МВР обявиха, че подкрепят исканията на медицинските специалисти и ще излязат на протест с тях.  Към протестиращите ще се присъединят и недоволните фармацевти, които подкрепиха с декларация исканията на сестрите.

Това е шестият протест на медицинските специалисти от началото на март, когато те се организираха във Фейсбук и излязоха с искания за по-достойно заплащане и по-добри условия на труд. Сестрите поискаха и да бъде прекратен статутът на болниците на търговски дружества.

След първите протести правителството отпусна 50 милиона лева, които трябваше да отидат за увеличаване на заплатите на сестрите, така че възнагражденията да достигнат поне заложените в националния рамков договор 950 лв.  Сестрите обаче не са доволни, тъй като според тях увеличението на заплатите не е направено навсякъде и е символично.  Недоволството допълнително нарасна след дисциплинарното уволнение на организаторката на протестите Мая  Илиева от болницата „Аджибадем Сити клиник“.

Новият протест на медицинските специалисти вече получава подкрепа и от други сектори, където също има недоволство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име