Последно заседание на консултативния съвет за този мандат. На него присъства и Росица Антонова, която най-вероятно ще бъде предложена за врид кмет на Шумен до изборите

Заместник-кметът по стопанска дейност Росица Антонова най-вероятно ще бъде временният кмет на Шумен до изборите на мястото на действащия градоначалник Любомир Христов, който ще излезе в отпуск заради предизборната си кампания за втори мандат. Изборът на временно изпълняващ длъжността кмет е включен в дневния ред на последната за този общински съвет сесия, която ще се проведе на 19 септември.  Кметът Христов все още не е внесъл официално предложение за свой заместник, но по традиция постът се поема от някой от заместник-кметовете, а според представители на ГЕРБ най-подготвена за случая била Росица Антонова.

Самата Антонова по-късно заяви пред журналисти, че до вчера е била в отпуск и още никой не е говорил с нея за подобно предложение, но пък и не се очаква тя да потвърди информацията публично, преди кметът да е внесъл писмено предложение до общинския съвет.

Освен временно изпълняващ длъжността кмет на община Шумен и временно изпълняващ длъжността кмет на кметство, на последната сесия ще се избира и временен кмет на Мадара. Оказа се, че досегашният кмет Кирил Кирилов е подал заявление за напускане на поста само месец преди старта на изборната кампания. Кирилов беше избран за кмет на село Мадара от партия АБВ.

Общо 28 точки са включени в дневния ред на последната сесия на местния парламент. Днес те бяха разгледани от консултативния съвет, който също се събра за последен път в този състав. На сесията на 19 септември ще бъдат гласувани маломерни паралелки в селските училища, ще се вземе решение за пребазиране на дома за стари хора „Д-р Стефан Изворски“, както и на домашния социален патронаж.

Общинският съветник Добромир Драев отправи питане към председателя на съвета Борислав Беджев за подписката от жителите на квартал „Тракия“ срещу построяването на жилищен блок за социално слаби. „Хората са внесли подписката в общинския съвет и ме питат какво става с нея, а аз не мога да им отговоря, защото тази подписка така и не беше показана на съветниците“, заяви Драев.  Борислав Беджев обеща, че ще му предостави документите. И побърза да парира недоволството му с репликата, че така или иначе няма да има строителство в квартал Тракия.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име