Кметът Любомир Христов изказва огромната си благодарност към екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на ОД на МВР и КАТ, военното формирование 54060, на „Спешна помощ“ и на председателя на Съвета на директорите на фирма „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев за бързата реакция при потушаването на пожара, който се разрази на депото за временно съхранение на автомобилни гуми до колодрума в Шумен. Това заявиха от пресцентъра на общината в съобщение до медиите.

На мястото на пожара имаше 6 пожарни коли с екип от общо 35 пожарникари от Шумен, Нови пазар и Велики Преслав, заедно с ръководителя на пожарната комисар Иван Иванов. Там бяха и 25 служители на полицията и на КАТ, заедно с директора на ОДМВР Ялчън Расим, екип на Центъра за спешна медицинска помощ, цялото кметско ръководство, заместник-областният управител Петко Шаренков и щабът за борба с бедствия и аварии.

„Само за три минути след поисканото съдействие, от ръководството на фирма „Видеолукс холдинг“ изпратиха фадрома, с която беше ограничено разпространението на пожара.  Без тази машина потушаването щеше да бъде невъзможно и опасността огънят да се разпространи и да създаде сериозен проблем на града, беше напълно реална“, съобщават от общината.

От администрацията информират, че ще бъде въведено дежурство за наблюдение в района до окончателно овладяване на ситуацията.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име