Добромир Драев и групата съветници "За Шумен" обявиха на пресконференция, че влизат в предизборната кампания

Общинският съветник и председател на групата „За Шумен“ Добромир Драев днес официално обяви кандидатурата си за кмет на Шумен.  Той ще участва в изборите като кандидат на местна коалиция от 5 малки партии, сред които „Движение България на Гражданите“. Драев ще бъде и водач на листа за общински съветници, която ще бъде регистрирана в пълен състав от 41 кандидати.

Днес Добромир Драев и колегите му от групата „За Шумен“ дадоха пресконференция, с която поставиха началото на предизборната си кампания. „Тръгваме на това състезание или борба, която ще бъде трудна, но аз съм доказал, че мога да се боря“, заяви Драев.  Той представи и кратка управленска програма под мотото „Да върнем града на хората“.

Преди да издигне кандидатурата си, Драев организира подписка в интернет и чрез изнесени пунктове, за да види каква подкрепа има сред шуменци. До момента в подкрепа на кандидатурата му има 1424 подписа на хартиен носител и в електронен вариант, и се чакат още 160 подписа, обяви Драев. И коментира, че подписката му е дала увереност да се включи в предизборната кампания. „Очакванията ми бяха за 700-800 подписа, но сега, след като са ме подкрепили 1500 души, няма да направя стъпка назад! Това е моят мандат от шуменци и с тях имаме шанс да променим нещата“, заяви Драев. Той призна, че не е опитен в партийните дела и предпочита да работи на терен.  „Не ми е било най-голямата мечта да стана кмет, но  ако хората ме изберат, ще направя всичко възможно да реализирам основните приоритети от програмата си“, каза кандидатът за кмет.

Много граждани бяха дошли на пресконференцията, за да изразят подкрепата си за Добромир Драев

Драев е определил пет приоритетни области в управленската си програма: електронното управление, превръщането на Шумен в зелен град, акцент върху младите хора, икономика за малкия и семейния бизнес и чиста вода за шуменци.

Според Драев, електронните услуги трябва да се въведат широко в работата на общинската администрация, което ще позволи голяма част от служителите да бъдат пренасочени към други, по-важни дейности, а гражданите ще получават по-бързи и по-качествени услуги.   Не на последно място, електронното управление ще извади на светло обществени поръчки, търгове и движението на бюджетните средства.

Чрез приоритета „Зеленият град“ Шумен трябва да застане в челните редици на екологично ориентираните градове чрез грижа за зелената система, създаване на нови зелени площи, защитени места за отдих, разделно събиране на отпадъците в града и селата, регулиране на транспорта, зелено образование.

„Шумен за младите“ е приоритет, насочен към създаване на по-добри условия за младежите чрез международни обмени, младежки проекти, центрове по кварталите, програми за старт в бизнеса, създаване на младежки кариерен център, развитие на доброволчеството.

Икономика за малките – така е наречен приоритетът в подкрепа на семейния бизнес. Акцент е поставен и върху развитието на културния туризъм. Предвижда се създаване на специално звено в общинската администрация, работещо на терен в услуга на малкия бизнес.

Чиста вода за Шумен е приоритетът, в който Драев има дългогодишен опит. „От 2013 г. се боря за водата на шуменци и срещу прословутия бизнес-план, който беше приет с гласа на 22 съветници и не донесе нищо друго, освен поскъпване на водата“, припомни Драев. Той настоява за промяна на договора с ВиК, пълен анализ на предишните два проекта за водния цикъл на Шумен, оптимизация на водопреносната мрежа и на помпените станции, възстановяване на резервни водоизточници.

В листата за общински съветници, водена от Драев, ще влязат всички представители на групата „За Шумен“. В отговор на журналистически въпроси Драев заяви, че бъдещият му управленски екип е готов на 90 процента. И обясни, че ако стане кмет, ще има промяна в структурата на общинската администрация.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Драев и екипът му са от златната възраст на хората с интелект и характер. Професионалисти и с визия за града. Браво за програмата. Остава да обиколите кварталите и селата, че и там е суша или мътилка в крановете…

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име