Премиер-министърът на Румъния Виорика Дънчила пожела успех в предизборната кампания на кандидатите за кметове на Шумен Венцислав Венков и на Русе Пенчо Милков.

Кандидатът за кмет на Шумен Венцислав Венков, издигнат от БСП, взе участие в международна среща в Букурещ, организирана от управляващата Социалдемократическа партия в Румъния. „Западните Балкани и бъдещето на Европа“ – това беше темата на регионалния форум, който се проведе в сградата на румънския парламент.

В срещата на високо равнище се включиха представители на 10 държави от Централна и Източна Европа.  В работата на форума участваха министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила, министърът на отбраната на Северна Македония Радмила Шекеринска, председателят на ПЕС Сергей Станишев, представители на социалистическите партии от Гърция, Хърватия, Унгария, Сърбия, Албания и Черна гора.

В българската делегация, освен Венцислав Венков, бяха още депутатът от левицата Крум Зарков и кандидатът на БСП за кмет на Русе Кънчо Милков.

Участниците във форума изразиха вижданията си за развитието на Западните Балкани и перспективите от разширяването в рамките на Европейския съюз.

Венцислав Венков с кмета на Букурещ Габриела Фиреа

Преди международната конференция се проведе работна среща на българските представители с кмета на Букурещ Габриела Фиреа, с която беше обсъдена необходимостта от засилване на сътрудничеството между градовете от двете страни на Дунав и за повече трансгранични проекти.

Коалиция БСП за България участва в изборите с бюлетина номер 56 

Пресцентър коалиция БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име