С гласовете на 21 съветници, днес общинският съвет в Шумен отложи за следващо заседание предложението на кметската администрация за определяне на цените и зоните за платено паркиране в града. Припомняме, че според докладната на кметския екип цените за абонаментно паркиране и за ползване на денонощните и закритите паркинги се повишават средно с около 10 %, а почасовото паркиране се запазва в размер 1 лв. на час. Освен това, в зоните за платено паркиране са записани 16 улици, част от които досега не са били платени.

Днес общинският съветник Христофор Крумов /ДБГ/ поиска точката да бъде отложена, тъй като според него е необходимо да има повече информация и допълнителни мотиви, които трябва да се представят от общинското предприятие ОЖИ, стопанисващо паркингите.  Крумов поиска още управителят на ОЖИ да направи отчет на приходите и разходите от синята зона и от платените паркинги, както и да отговори на въпроса дали общинското предприятие има намерение да инвестира в изграждане на паркинги.

Въпреки че точката е гледана на три комисии, постоянната правна комисия също е взела решение за отлагане на въпроса, съобщи Даниела Русева.

Кметът Любомир Христов се противопостави на предложението за отлагане на точката, но с 21 гласа тя беше оставена за следващата сесия. Против отлагането гласуваха съветниците от ГЕРБ.

Според предложението за новите цени, най-масовият абонамент, който се използва от работещите шуменци – едногодишният абонамент за един паркинг, поскъпва с цели 17 % и се повишава от 300 на 350 лв.  Другият масов абонамент – за ползването на всички паркинги в града от един автомобил, се повишава от 400 на 450 лв.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име