Две жилища в Шумен са били разбити и обрани в отсъствието на собствениците им, съобщиха от полицията.

За времето от 4 до 24 декември неизвестен извършител, след като счупил стъкло на прозорец, проникнал в жилище на ул. “Д-р Петър Берон“ в Шумен и откраднал телевизор, климатик, четири винтоверта, бормашина, два циркуляра, музикална уредба, таблет, шест бутилки алкохол, зеге, пистолет за топъл въздух и три шлайфа. На място е бил извършен оглед, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК.

За времето от 9 до 23 декември неизвестен крадец взломил ПВЦ-прозорец на мазе и проникнал в жилище на бул. “Преслав“ в Шумен, откъдето отмъкнал газов пистолет, два преносими компютъра, пет картини и мъжко кожено яке. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК.

Общо четири сигнала за извършени кражби са приети през почивните дни.  За времето от 16 ч. на 24 декември до 12 ч. на 25 декември неизвестен разбил врата и проникнал в стая на къща на ул. “Александър Стамболийски“ в град Каспичан, след което извършил кражба на телевизор „Самсунг“. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

Неизвестен извършил кражба на около 100 грама златни накити от дамска чанта, оставена без надзор в болнична стая. Кражбата, по данни на 68-годишната собственичка, е станала за времето от 12 ч. на 23 декември до 16 ч. на 25 декември. За извършено престъпление по чл. 194 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име