Така изглеждат на 4 януари изкопите на ул. Раковски. Никой не е дошъл да отстрани аварията.

На фона на всички тревоги, страхове и заклинания за водата на Шумен и въпреки обещанията на отговорните институции как ще се грижат за нейното опазване, водата продължава да се губи от надупчената като лейка ВиК – мрежа. Това, че си тече, го виждаме от години. Проблемът е, че продължава да изтича дори след сигнализирането на същите отговорни институции с цитираните по-горе обещания.

Такъв е поредният пример от ул. „Раковски“ 70 в Шумен, за който алармираха живеещите там. И ни изпратиха снимки, за да покажат случващото се. Преди 4 дена при изкопни дейности на Арес газ станало ясно, че някъде по водопровода, захранващ района, има теч, тъй като направените изкопи за минути се напълнили с вода. Тук трябва да уточним, че при изкопните работи няма пробита тръба, просто водата се просмуква от авария в намиращия се в съседство водопровод.

Наводнените изкопи по улицата показват, че някъде по водопровода има теч.

За ситуацията веднага били уведомени ВиК – Шумен и общината, но въпреки обещанията, никой не дошъл да отстрани аварията, възмущава се Марияна Стоянова, чиято къща е най-застрашена от теча. След нейния сигнал на място дошли общински служители, после пристигнал и екип от ВиК. Огледали изкопите, източили водата и обещали да дойдат с машина, която да засече мястото на теча. Това се случило в неделя. Веднага след тях изкопите отново се напълнили с вода, което показва, че течът е доста силен, а до днес от екипите и машината на ВиК няма и следа, казва Марияна Стоянова.

„И двете страни казаха „Нека си работят Арес газ“. И те си работят. Изкопите са заровени, а водата продължава да си изтича“, обяснява жената и прогнозира: Сигурно е, че ние ще платим изтичащата вода със следващо увеличение на цената!

Припомняме, че преди месеци подобна авария беше открита от граждани в квартал „Боян Българанов“.  Там от години имаше теч по асфалта, за който от ВиК твърдяха, че е подземна вода. И едва след разкопаването служителите на водното дружество с изненада откриха пробита стара тръба, за която даже не знаеха, че съществува. Такава е и аварията на ул. „Раковски“, а ние, заедно с живеещите там, ще проследим за колко време отговорните институции ще открият и отстранят теча. Докато междувременно жителите на Шумен все повече се страхуват от евентуално безводие…

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име