Новият генерален консул на Турция Сенем Гюзел и проф. Стефан Желев на първа официална среща

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев проведе днес среща с Генералния консул на Република Турция в Бургас г-жа Сенем Гюзел, която е на първото си официално посещение в Шумен, съобщиха от областна администрация. „В Шумен са направени едни от най-големите турски инвестиции. Като Генерално консулство сме готови да оказваме съдействие, за да може да се увеличават инвеститорите в региона“, заяви генералният консул г-жа Гюзел. Тя подчерта непрекъснатото развитие на отношенията между България и Турция и изрази готовност да подкрепя и да работи за укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията във всички сфери.

Проф. Желев представи характеристиките на област Шумен, като подчерта ролята на турските инвеститори за икономическото развитие на региона. „Искам да отбележа огромните заслуги на г-н Фикрет Индже не само за развитието на „Алкомет” АД, но и неговия принос и съпричастност за подобряване на живота на хората в Шуменския регион“, каза проф. Желев.

По-късно Генералният консул на Република Турция се срещна и с кмета на Шумен Любомир Христов, с когото обсъди възможностите за двустранно сътрудничество.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име