Добромир Драев на мястото на авариите по водопровода

Шумен е в кризисно състояние, а шуменци не трябва да се успокояват, а трябва да се ядосат и да защитят града си! – това заяви общинският съветник Добромир Драев по повод продължаващите аварии по основния водопровод към Шумен, които всеки момент могат да оставят града отново на сухо.  Засега ремонтите по водопровода се правят без спиране на водата и от ВиК заявяват, че не се предвижда спиране на водоснабдяването. Ключовата дума обаче е „засега“.

„Това, че към настоящия момент има вода, е шанс. Това обаче може и най-вероятно ще се промени изведнъж!“, коментира и Драев.

Общинският съветник обяви, че още днес ще внесе докладна записка до местния парламент с искане да се изтеглят 10 милиона лева целеви кредит за възстановяване на алтернативните и унищожени кладенци или да се иска спешно целево финансиране от правителството за тази цел.  „Ако решенията не минат, излизам на улицата и започвам протести, стачки и революция, ако трябва!“, заяви Добромир Драев.

Ето какво написа той във Фейсбук: „Шумен е в кризисно състояние! Без значение какво ни казват медиите – кризата е настъпила! Това, че към настоящия момент има вода е шанс. Това обаче може и най-вероятно ще се промени изведнъж! Обществото трябва да знае истината. Вече не е време за решения, закъснели сме… Нужни са 10 милиона лева веднага, за да започне възстановяване на алтернативните водоизточници на Шумен! Шуменци, не се успокоявайте, не четете глупости по медиите, а се ядосайте и защитете нашия град!

Днес ще внеса по електронен път следните документи:

  1. Докладна записка до Общински съвет Шумен, за теглене на 10 млн. лева целеви кредит за възстановяване на алтернативните и унищожени кладенци;

2.Искане за целево финансиране пред Министерски съвет за възстановяване на алтернативните и унищожени кладенци;

  1. Създаване на специална комисия към Общински съвет Шумен за анализ, контрол и наблюдение на дейността на ВиК Шумен ООД;
  2. Подписка в подкрепа на исканията от т.1 и т.2.

Първият и вторият документ са алтернативни и ако не минат и двата, излизам на улицата и започвам протести, стачки и революция, ако трябва!“.

Междувременно днес екипи на ВиК – Шумен продължават ремонта на водопровода край с. Хан Крум, без да спират водата.  Най-тежките аварии са на 8-мия и на 40-тия метър в тунела до селото.  „Операцията е сложна, защото се работи докато водопроводът е под налягане, но на този етап водата няма да се спира“, заявиха от ВиК.  От водното дружество обаче още вчера предупредиха, че във всеки момент могат да настъпят промени и посъветваха гражданите да се запасят с вода.

От ВиК – Шумен обявиха, че са отстранени двете тежки аварии по водопровода в тунела край Хан Крум. Ремонтирани са още два теча по трасето, както и две аварии в Шумен. Утре предстоят ремонти на аварии по ул. „Съединение“ и ул. „Владайско въстание“. Ремонтите продължават, подчертаха от ВиК и допълниха, че утре ще стане ясно какво още предстои да се прави. Засега се разминахме с нов сух режим. Докато водопроводът не избие отново…  

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име