Много добре отборът на „Шумен 98“ започна мача си от гостуването в Сливница на местния отбор и до средата на първото полувреме поведе с 4 гола разлика за 9:5. „Сливница“ обаче успя да навакса изоставането си и да изравни резултата и да приключи първата част на мача при 12:12.

Второто полувреме премина на приливи и отливи за двата отбора, като нито един от съперниците не успяваше да натрупа солиден аванс. Малшансът преследваше шуменки, които загубиха заради три наказания от по 2 минути голмайсторката си Ирене Иванова. Това като че ли вместо да доведе до спад в играта на „Шумен 98“ вдъхнови гостенките, които изоставаха в резултата с 2 гола да изравнят за 19:19, след което и да поведат с 21:19. Последва ново изравняване до 21:21, но в следващата атака на „Шумен 98“ Кристина Иванова отбеляза гола на победата – 22:21.

За „Шумен 98“ най-резултатна бе Юлияна Таче, отбелязала 7 гола, с по 4 гола се отчетоха Ирене Иванова и Кристина Иванова. Три гола добави Християна Драганова, новото попълнение на шуменския тим Альона Каменщик се отчете с 2 гола, а по 1 гол реализираха Хрисиана Лазарова и Лидия Бакърджиева.

На 25 януари „Шумен 98“ ще бъде домакин от 15,00 часа на „Етър“ (Велико Търново). Мачът ще се играе в зала „Арена Шумен“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име