Спрени ТИР-ове на магистрала Хемус в 16 ч. днес. Снимка Страхил Стефанов

Снеговалежите спират в цялата Шуменска област и се очаква тази вечер пътищата в региона да бъдат отворени. Това стана ясно на заседание на областния щаб за защита при бедствия, свикан от областния управител на Шумен Стефан Желев.

Валежите спират в целия регион, вятърът утихва и обстановката се нормализира, съобщиха от метеорологичната служба.  Най-много сняг в региона е паднал в Хърсово – 34 сантиметра. Заедно със спирането на валежите обаче продължава застудяването и се очаква утре температурите да паднат до минус 4 градуса, а през почивните дни минималните температури да стигнат до минус 10 градуса.

Със спирането на валежите и вятъра се очаква тази вечер да бъдат отворени пътищата в Шуменска област, съобщиха от пътното управление. Припомняме, че днес бяха затворени пътищата към Русе, Разград и Силистра. Там роторните машини на областно пътно управление разчистват пътните платна.  С роторни снегорини се пробива и пътя към селата Златна нива и Войвода. Заради силния вятър товарните автомобили са били насочени към Венец.

Заради вятъра бяха спрени и тировете на автомагистрала Хемус, но магистралата е почистена и проходима.

Така изглеждаше магистралата в 16 ч. днес. Снимка Страхил Стефанов

Третокласната пътна мрежа обаче е временно затворена.

Без ток са само 2-3 населени места в региона, съобщиха от Енерго про.  В момента аварийните екипи на дружеството работят в посока с. Капитан Петко, където не могат да достигнат заради ураганния вятър.

От центъра на спешна медицинска помощ съобщиха за няколко закъсали линейки тази нощ. Колите на спешна помощ са имали проблеми в общините Хитрино, Каолиново и Венец. Трябва да получаваме спешна информация за състоянието на пътищата, за да знаем къде да изпращаме линейки, настояват от спешния център.  МБАЛ  – Шумен пък има проблеми с пациенти на хемодиализа, които чакат транспорт, съобщиха от РЗИ.

Въпреки сложната обстановка, в региона няма тежки произшествия, а полицията поддържа 7 КПП-та на затворените пътища, обобщиха от областната дирекция на МВР.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име