Снимка  BGBasket.com

БК “Шумен” продължава победния си ход в мъжката „А“ група! Тимът воден от Янко Янков и Звонко Папак записа 13-та си победа този сезон и 11-та поредна в шампионата след успех като гост над „Славия“ в София. Шуменци се поздравиха като победители след 95:66, а победата ни позволи да се откъснем с 3 точки пред втория във временното класиране – „Чавдар“ (Троян).

„Шумен“ започна силно двубоя след кошове на Серафимов и Кирилов. Домакините върнаха една точна стрелба, а в следващите две минути отборите се захапаха в защита и зрителите в залата не видяха кош. „Шумен“ отново намери верния ритъм в нападение и след отлични завършвания на Николай Николов, Серафимов и Кирилов разликата достигна до 9 точки в наша полза. „Славия“ изравни играта и на свой ред също започна да бележи открилите се възможности, а разликата се движеше 7-9 точки в полза на шуменци. В последната минути „белите“ бяха смъкнали изоставането си до 5 точки, но нов хубав кош на Серафимов и бърза атака завършена от Кристиян Кръстев затвориха първата четвърт при 9 точки преднина за „Шумен“ – 17:26.

Втората четвърт започна с дежурна тройка на Димитър Янчев за „Шумен“, но след няколко пропуска на „белите“ Георгиев върна тройката за тима на „Славия“. До средата на частта защитата преобладаваше и единствено Красимир Димитров бе точен за нашия тим. Нападението и на двата тима се подобри в края на частта. Но воден от Кирилов, Краси Димитров и Янчев „Шумен“ не допусна разликата да падне под 10 точки. В края на полувремето дори отбелязахме две безответни бързи атаки и се оттеглихме на почивка с комфортна преднина от 15 точки – 49:34.

Третата четвърт бе изключително равностойна. „Славия“ бяха затегнали защитата, но „Шумен“ също не даваше много възможности на „белите“ да стигат до лесни точки. Рядката размяна на точни изстрели беше в полза на нашия тим, който успяваше да поддържа разликата между 15-на точки. В самия край на частта домакините бяха успели да върнат част от изоставането си и преднината на „Шумен“ бе само 10 точки, но нашият тим изигра отлични последни 60 секунди в тази част и след тройка на Никола Николов, кош с фаул на Красимир Димитров и още една негова точна стрелба „Шумен“ затвори частта с 18 точки преднина – 67:49.

В последната четвърт „Шумен“ играеше без напрежение. Нашият тим не изгуби концентрация в защита и продължи със същия успех, както в първите три части, да ограничава лесните стрелби на „Славия“. В нападение пък се разигра Александър Кръстев – тежкото крило на „Шумен“ успяваше да отбележи от всякакви позиции, като заставаше и често на наказателната линия след като защитата на „белите“ не намираше никакъв начин да го спре. Александър отбеляза 15 от 28 точки на зелените в тази четвърт, а нашият тим увеличи разликата до внушителните 29 точки. Последния съдийски сигнал дойде при 66:95 в полза на „Шумен“.

„Шумен“ игра и без един от основните си играчи – Марин Маринов, който в момента играе финал за купата на България с отбора на „Балкан“ (Ботевград) срещу тима на „Левски Лукойл“. Пожелаваме успех на Марин и неговия тим.

Следващият мач на „Шумен“ е отново гостуване. Ще върнем две визити на „Рилски спортист-2“ в Самоков. Мачовете са на 16 и 17 февруари от 17.00 и 15.00 ч.

 

 

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име