Над 1700 нарушения на скоростта са засечени в областите Шумен и Търговище при проведената миналата седмица специализирана полицейска операция за контрол на скоростта, съобщиха от областните дирекции на МВР.

777 са установените нарушения на скоростта в област Шумен. 329 от нарушенията са в населено място, а 448 извън населено място. Според информацията на Пътна полиция след обработване на заснетите клипове и снимки от стационарна и мобилни камери става ясно, че по-голяма част от нарушенията са през светлата част на деня – 550.

„Рекордът“ за шофиране с превишена скорост над два пъти от максималната е поставил водач на лек автомобил Ауди Q5 с варненска регистрация. Нарушението е установено на пътен възел Белокопитово, където ограничението на скоростта е 60 км/ час. Водачът преминал с 144 км/ч, за което му е издаден електронен фиш в размер на 900 лева. На същото място бил установен водач на Опел Астра с шуменска регистрация, който преминал по участъка със 142 км/час. Издаден му е фиш , като глобата в размер на 900 лева.

Водач на Шкода Супърб със силистренска регистрация е установен да шофира в първия ден на операцията край Шумен със 120 км/ час при ограничение 60 км/ час. Електронният фиш в размер на 700 лева му е връчен, а глобата била платена в 14 дневния срок от датата на получаването – 490 лева.

По време на проверките заради неплатени глоби са отнети 25 свидетелства за управление на моторни превозни средства, връчени са 86 електронни фишове.

За седмица в област Търговище са констатирани 943 нарушения на скоростните режими. През периода екипи от служители на сектор „Пътна полиция“ и на Охранителна полиция в районните управления осъществяваха активна контролна дейност както по основните извънградски пътища и по улиците на градовете в областта, така и в малки населени места.

При операцията са установени общо 575 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС в населените места. Проверките по време на акцията са осъществявани както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. 509 от нарушенията са констатирани през деня, а останалите 66 – през нощните часове.

През тъмната част на денонощието в област Търговище са установени 368 нарушения на максимално допустимата скорост в различни пътни участъци извън населените места.  200 от тях са регистрирани през светлата част на денонощието.

По време на извършваните проверки контролните органи са отнели временно свидетелствата за управление на МПС за неплатени наложени глоби по Закона за движение по пътищата на 7 водачи. На 48 водачи на МПС и на 8 пътници са връчени електронни фишове за превишаване на разрешената скорост, издадени в предишен период.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име