Полицейски служители проведоха операция за противодействие на битовата престъпност във върбишкото село Иваново, което е сред населените места с най-тежка криминогенна обстановка. През 2019 г. в селото са регистрирани 14 престъпления, 11 от тях са разкрити, а по останалите работата продължава.

Акцията, която обхвана и тъмната част на денонощието, беше под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен, съобщиха от ОДМВР.

Осем полицейски екипа работиха на територията на селото по различни направления на дейност – криминална, административна и профилактична. На входа и изхода на населеното място униформени бяха образувано временни контролно-пропускателни пунктове, където проверяваха автомобилите, които влизат и напускат населеното място. Проверени са 121 моторни превозни средства и 156 лица. Проведени са разговори и са профилактирани осем криминално проявени жители на селото. Няма регистрирани криминални престъпления.

Установени са 56 нарушения на скоростните режими. Водач на БМВ с шуменска регистрация е бил установен да управлява със 176 км/час преди село Иваново при максимално разрешена скорост от 90 км/час.  По време на проверките са констатирани различни нарушения, за които полицейските служители са съставили 11 акта и са наложени 37 глоби с фиш.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Чакаме полицията в селата Преселка и Мировци – община Нови пазар, Марково и Косово – община Каспичан, Красен дол и Църквица – община Никола Козлево. Обраха ни вилите, оградите, мазите Буркан туршия не остана, животните ни отвличат нощем. Кметове нищо не правят за собствениците на къщите от града.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име