Днес доброволците от Българския младежки Червен кръст в Търговище, Регионалната здравна инспекция и Общинският съвет по наркотични вещества организират съвместна проява по повод Деня на влюбените, Свети Валентин.

Началото е в 15.30 часа на площад „Свобода“, където доброволците ще раздават информационни брошури за рисковото поведение, балони и картички „валентинки“, които всеки може да надпише за любим човек.

В централната градска част на различни места ще бъдат разлепени хартиени сърчица. Хората, които ги открият и донесат в обособения пункт на организаторите до сградата на Общината, ще получат сладка изненада.

Освен да внесе празнично настроение, проявата цели да насочи младите хора към необходимостта от превенция на сексуално-рисковото поведение.

В същото време 14 читалища в общината организират прояви за отбелязването на  празника на виното и лозарите Трифон Зарезан.

Традиционният обичай за зарязване на лозето ще бъде пресъздаден в селата Ловец, Васил Левски, Дралфа, Кралево, Бистра, Лиляк, Голямо Соколово.

Дегустации и конкурси за най-добро домашно вино ще има в селата Съединение, Драгановец, Макариополско, Буховци и квартал Бряг.

Във Въбел празничната програма ще се състои на 15 февруари, от 11 ч. пред сградата на читалището. Там ще се проведе конкурсът „Цар на виното“, а танцова и музикална програма ще представят Детски танцов състав „Джумалийче“ и Женска фолклорна група „Въбелчанки“.

В Баячево организират дегустация на греяно вино, заедно с различни забавни игри за гостите на празника. По-късно в читалището ще се проведе четене на любовна лирика, с което самодейците ще отбележат и Свети Валентин.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име