Около 20 грама наркотично вещество е намерено и иззето от полицейски служители вчера следобед от 36-годишен жител на Търговище, съобщиха от областната дирекция на МВР в Шумен. Мъжът пътувал в лек автомобил Шкода с шуменска регистрация. Водачът, 49-годишен от Нови пазар, бил спрян за проверка на КПП на ул. “Софийско шосе“ край Хиподрума в Шумен.  При проверката пътникът бил притеснен и привлякъл вниманието на полицейските служители. Извършено било претърсване, при което са намерени две пликчета със суха листна тревна маса около 20 грама – по данни на мъжа „чай за пушене“. Веществото било иззето, а 36-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Други двама шуменци били засечени да шофират след употреба на наркотични вещества вчера в Шумен. Малко след 14.30 ч. на ул. “Софийско шосе“, близо до Хиподрума, била извършена проверка на водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. Водачът, 23-годишен шуменец, бил тестван с дръг чек, който отчел положителна на метамфетамин проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ – Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 22.45 ч. за проверка на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Рено „Меган сценик“. Зад волана бил 19-годишен местен жител. Тестван бил с дръг чек, който отчел положителна проба на канабис. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК.

Коментари

коментар

1 Коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име