Четирима души, които не спазват наложена карантина, са установени през последните 24 часа на територията на ОДМВР – Шумен.

При обход в Нови пазар полицейски служители забелязали 74-годишен мъж, който се движи пеша. При извършена проверка станало ясно, че е поставен под карантина, но я нарушава. Друг 58-годишен мъж също е установен от полицейски служители на Нови пазар, че не спазва наложената му 14-дневна карантина.

28-годишен мъж, поставен под карантина, бил засечен от полицейски служители на изграден контролно-пропускателен пункт на бул. “Ришки проход“ в Шумен. Той пътувал в лек автомобил.

При проверка на поставени под карантина, униформени от РУ – Каолиново установили, че 26-годишна, която се завърнала от страна с усложнена епидемиологична обстановка, не е на посочения от нея адрес.

Започнали са проверки за извършени престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК. Законът предвижда 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.  Материалите по всички случаи ще се докладват на Районната прокуратура в Шумен, съобщиха от полицията.

От ОДМВР напомнят, че карантинният период, поставен на хора, които са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка, трябва да се спазва. Не трябва да се напуска обитаваното от лицето жилище, независимо, че няма симптоматика и се чувства добре. Полицията моли гражданите да бъдат изключително отговорни и да спазват указанията и инструкциите на здравните власти. Напомняме, че неспазването на наложената карантина е престъпление и гражданите носят наказателна отговорност, посочват от ОДМВР.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име