Все още е зима, но след нея идва и времето за ремонти или освежаване на апартамента. И за да не решавате в последния момент какво ви допада и как да го съчетаете с бюджета и останалите си мебели, можете да хвърлите око на някои от новите тенденции в обзавеждането и дизайна на дома за 2017 г.

Концепциите се променят всяка година, но ако искате да сътворите модерен дизайн на жилището си, следващите идеи за обзавеждане ще бъдат супер актуални поне през 2017-та.

Моделът на малките градски жилища

Като цяло вътрешният дизайн на 2017-та ще бъде посветен на динамичния млад човек, работещ често от вкъщи и почти всяка седмица планиращ ново бизнес пътуване.

Затова всички интериорни дизайнери са единодушни, че тази година ще наблюдаваме бум на практичните интериорни решения и идеи за обзавеждане на малки градски жилища, предназначени за динамични и активни млади хора, които са главния таргет на новите стилове интериорен дизайн.

Според специалистите, това ще бъде продължителна тенденция в обзавеждането. А през 2017-та се предвижда да станем свидетели на изключително богата гама от нови идеи за обзавеждане на спалня, интериор на хол, визия на мебелите и цветови съчетания за дома.  Ето какви ще са основните тенденции  във вътрешния дизайн тази година.

Цветовете на 2017-та

На динамичния, почти номадски начин на живот на младия човек  ще подхожда по-успокояващо и ненатрапчиво цветово съчетание в интериора. Всички идеи за декорация на дома ще бъдат подчинени предимно на създаването на спокойна и удобна работна атмосфера. Защо ли?

Модерният служител или предприемач все повече ще оценява удобството да работи от вкъщи. Новите технологии дават неограничени възможности за работа отвсякъде, а у дома определено работната обстановка е най-отпускаща.

Интериорът на офисите също се предвижда да се подчини на домашната обстановка.

Такава обстановка ще бъде постигана с меки цветове, нежни, метални и бетонни текстури и много плавни цветови съчетания. Ще наблюдаваме преди всичко съчетания на цветове като бяло, охра, сиво, зелено.

За оформяне на крайни цветови съчетания ще се разчита на меките текстури и конкретно на богатата палитра от земни тонове и нови цветове, като например:

Синьо крайбрежие – успокояващо цветово съчетание между нежни нюанси на морско синьо

Кожа на акула – съчетание от пастелни сивкави цветове в интериора

Entwine – нежна палитра от земни тонове

А като основен цветови стил ще се отличи Construct палитрата. Строгата Construct палитра е цветово съчетание от приглушени нюанси на сиво, синьо, зелено, тюркоазено.

Обзавеждането през 2017-та

Идеите за обзавеждане на всекидневна през 2017-та ще се въртят около функционалността и минималистичния интериорен стил. Мебелите ще са малки и практични, напълно съобразени с пространството в малките градски жилища.

Вградените мебели за спалня и хол се предвижда да запазят възходяща тенденция. В добавка, отваряне на пространството ще се търси чрез минимализъм и икономичност в обзавеждането.

Характерна тенденция през 2017-та ще бъде модулността на мебелите. Модулните мебелни системи ще позволяват лесна и бърза смяна на локацията, образуване на ефективни места за работа, лесни размествания в обзавеждането.

Снимки helpuscreateahome.com

Модулните системи дават възможност да създадете уникално обзавеждане, чрез сглобяване на различни мебели. Всяка колекция от модули е уникална и достатъчно гъвкава, за да действа като мини офис, дрешник или дори кухня.

Така на съвременния потребител ще му е много лесно да оформя удобен модулен остров, според случая.

Материалите на 2017-та година

Материалите ще бъдат подчинени на стабилността. Акцентът ще падне на мрамора, който ще бъде интегриран в дизайна на кухня, баня и всекидневна. В съчетание с Construct палитрата, това ще придава строгост на визията.

Ще се набляга също на традиционните материали – керамика, дърво, стъкло, корк. Само че те ще влязат в неочаквани и дръзки роли. Ще се използват за някои аксесоари на дома – например керамичен смесител за вода или керамичен диспенсър за течен сапун.

Що се отнася до другите материали, дизайнерите са склонни да се придържт към богата гама от метали – месинг, мед, злато и сребро са на мода и творците в областта на интериора изследват нови, богати приложения за тези материали в изключително смели комбинации от цветове и форми.

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име